Viermi faina

Cercetătorii Universității Stanford le-au găsit însă o întrebuințare mult mai bună: biodegradarea polistirenului.

tratamentul de giardia gatos paraziți de rădăcină de ferigă masculină

În testele de laborator, viermii de făină au ingerat și digerat un tip de polistiren, transformându-l în dioxid viermi faina carbon și reziduri ce pot fi viermi faina ca sol pentru plante. Deoarece depune un număr mare de ouă și larvele cresc relativ repede, specia este folosită pentru hrănirea peștilor de acvariu, păsărilor sau reptilelor, chiar și pentru consumul uman.

cancer vezica urinara stadiul 3

Aflați în căutarea unei soluții pentru limitarea poluării cu plastic, cercetători din cardul Universității Stanford și colegi din China au testat și larvele gândacului de făină. În laborator, de larve au mâncat între 34 și 39 miligrame de Styrofoam un tip de polistiren pe zi.

hpv causes head and neck cancers

Ca orice altă sursă de hrană a larvelor, aproximativ jumătate din polistiren a fost transformat în dioxid de carbon. Resturile au fost excretate sub formă de fragmente biodegradabile, cercetătorii considerând că pot fi folosite ca sol pentru culturi de plante.

Viermi

Pentru că folosirea papilloma larynx pathology nu ar fi tocmai eficientă în reciclarea polistirenului, cercetătorii au încercat să determine modul în care se produce digestia. Într-un studiu asociat, larvele au viermi faina tratate cu antibiotic gentamicină pentru a le inhiba bacteriile intestinale.

Constatând că și-au pierdut abilitatea de a digera polistiren, cercetătorii susțin că au reușit ulterior să identifice bacteria responsabilă.

ce lumânări sunt făcute din viermi produse parazitare pe trandafiri

Până acum, Styrofoam și alte tipuri de polistiren erau considerate non-biodegradabile și importanți poluanți ai viermi faina. Cercetările actuale deschid calea identificării unor soluții eficiente pentru descompunerea diverselor tipuri de viermi faina cu ajutorul insectelor și bacteriilor.

cause papillomavirus homme

Următoarea țintă a colectivului de viermi faina Stanford este polipropilena, un alt material plastic folosit la scară largă în prezent.

Informațiiimportante