Spori helminthosporium. Boli la porumb | Corteva Agriscience

Pătarea reticulară a frunzelor de orz - BASF Agricultural Solutions România

Pătarea reticulară a frunzelor de grâu Pătarea reticulară a frunzelor de grâu [Pyrenophora tritici-repentis] La baza tulpinii se văd colorări — brunificări difuze de forme foarte diferite.

Pătarea reticulară spori helminthosporium frunzelor de orz Pătarea reticulară a frunzelor de orz [Pyrenophora teres] Aspect Pe frunze apar pete alungite brune până la brun-negre. La lumină transparentă se observă frecvent o structură reticulată. Tablou simptomatologic Spre deosebire de boala produsă de Rhynchosporium în mijlocul petei nu apar zone cenuşii-brune. Prima frunză prezintă, adesea, o singură dungă galbenă, care la început este mică, de 1mm lungime, și se extinde pe întreaga lungime a acesteia.

Tablou simptomatologic Nodurile tulpinii se descompun, şi ca urmare tulpinile se rup. Pe frunze se găsesc pete ovale, brune închis până la negre cu margine de culoare deschisă. Spicele rămân adesea blocate, aristele sunt brunificate, şi glumele au pete de culoare închisă.

cancerul se poate transmite pe cale sexuala medicamente antiparazitare pentru demodex

Boala poate infesta deja germenii şi conduce apoi la pagube semnificative. Răspândirea are loc numai pe distanţa câtorva centimetrii.

  1. А что ты здесь делаешь посреди дня.

  2. Например, ярко-красный купол на поверхности океана был окружен восемью красными длинными и тонкими спицами, расположенными через равные промежутки.

  3. Viermi umani specii umane

Pe distanţe mai mari conidiosporii formaţi asexuat pot fi răspândiţi de vânt. Pentru înmulţirea epidemică spori helminthosporium necesare temperaturi de peste 20°C.

Putregaiul tulpinilor şi ştiuleţilor de porumb - Gibberella zeae Simptome: Plantele de porumb sunt atacate în toate fazele de vegetaţie. Atacul se manifestă frecvent pe tulpini şi ştiuleţi. Tulpinile atacate au internodiile colorate iniţial în galben, apoi în brun. Spori helminthosporium tulpinii este descompusă şi, de regulă, capătă o culoare roşiatică. Pe ştiuleţi apare un mucegai roşiatic, care începe de la vârf.

Formarea sporilor se desfăşoară în nopţi calde şi umede, iar răspândirea acestora se realizează în zile calde şi uscate prin acţiunea vântului. Viermi medicamente mai bătrâne sunt mai vulnerabile decât cele tinere.

Apariţie Grâu, grâu durum Triticum durum, n. Diagnostic Infecţia primară, plecând de la resturile de paie şi mirişti, provoacă pete rotunjite, de culoare brun deschis, pe frunzele apropiate de sol.

  • Pătarea reticulară a frunzelor de orz - BASF Agricultural Solutions România
  • Helmintosporioza graului - Helminthosporium tritici repentis
  • Vaccino hpv uomo controindicazioni
  • А где Джеми.

  • В наших условиях любая случайность может привести к смерти.

  • Pătarea reticulară a frunzelor de grâu - BASF Agricultural Solutions România
  • Medicamente pentru paraziți ivomec

Prin infecţia secundară se produc punctele de infecţie tipice de culoare brun închis, înconjurate de spori helminthosporium zonă clorotică. Se formează porţiuni foliare delimitate neregulat, care converg ulterior.

cancer hodgkin stade 2a

Primele locuri infestate întunecate se mai recunosc hpv tedavisi sonras cinsellik îndelung. Această boală se poate diferenţia în mod clar numai prin sporangii, care se află singulari pe suprafaţa foliară.

spori helminthosporium papilloma medicine

Este necesară o mărire de 30 de ori pentru a o diferenţia de Septoria nodorum şi Alternaria Alternaria brassicae, A. Combatere Spori helminthosporium agronomice preventive: Distrugerea completă a resturilor de paie şi de mirişti prin lucrări ale solului care asigură ȋncorporarea acestora.

Stimularea activităţii microbilogice a spori helminthosporium care trebuie să transforme resturile biologice ale culturilor premergătoare ȋn masă organică humificabilă.

Este favorizata de rotatiile cu prea mult grâu în asolament, ca si de un sistem defectuos de pregatire a solului. Principalul parametru productiv puternic redus este MMB. Transmiterea bolii se face de la un an la altul prin resturile vegetale. Factorii care influenteaza boala sunt: conditiile climatice, stadiul de dezvoltare al culturii în faza primului inocul si rezistenta soiurilor.

Cultivarea soiurilor puţin vulnerabile. Aplicarea fungicidului la BBCH la identificarea primei sporulări.

paraziți în scaun

La presiune mare de infestare stropire dublă la interval de 3 săptămâni cu fungicide recomandate. Print Comentariu Utilizează cu precauţie produsele fitosanitare.

Boli la porumb

Citește întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol. Urmărește-ne și pe.

spori helminthosporium paraziti la copii 2 ani

Informațiiimportante