Guineea vierme

guineea vierme
  • Dracunculoză - Wikipedia
  • Опустив вещи на стол, Николь поглядела на дочь.

Modifică text Ciclul vital al Dracunculus medinensis. Parazitul provoacă boala numită dracunculozăîntâlnită la om și la câineuneori și la cal și bovine.

vierme de vișine

Gazda intermediară pentru larva parazitului o constituie unele specii de crustacee microscopice din genul Cyclops ciclopi guineea vierme trăiesc în apele eleșteelor, mlaștinilor și râurilor. Omul sau animalele se pot infesta prin consum de apă contaminată. Larvele parazitului traversează peretele intestinal și trec în cavitățile organismului, unde, în următoarele luni, femelele se vor acupla cu masculii. Masculul, de mici dimensiuni 1,9 cmmoare ulterior și este absorbit de corpul mai mare al femelei.

Vierme De Guineea - definitie constiintaortodoxa. Guinea worm — aceste viermi rotunde răspândit în țesutul subcutanat.

Aceasta se dezvoltă până la guineea vierme lungime totală de 60— cm, având aspectul unei spaghette fierte. În urma acuplării, în organismul femelei se formează mii de larve minuscule.

Femela migrează prin organismul gazdei și se implantează la nivelul țesutului subcutanat de obicei la nivelul membrelor inferioare, predominant în regiunea gleznelor.

Ajunsă la maturitate, femela perforează pielea pentru a își depune larvele, aproximativ după un an de la infestare.

Guineea vierme de guineea Vierme de guineea boala parazitara subcutanata cauzata de infestarea cu Dracunculus medinensis, numit si filarie de Medina, vierme de Guineea sau dragon. Dracunculus medinensis este un vierme din elasa Nematodelor, cu aspect filiform, care masoara intre 90 cm si un metru lungime, la varsta adulta. Filarie de Medina se intalneste in Africa saheliana si in Orientul Apropiat. Contaminarea se face prin consumul de apa din elestee, mlastini, rauri care contin cielopi crustacee microscopice infestati cu larva parazitului ; larvele traverseaza peretele abdominal, apoi se implanteaza si isi efectueaza maturarea in tesutul subcutan, cel mai des la glezne.

Locul perforației este marcat de apariția unei veziculeînsoțită de o puternică senzație de arsură. Vezicula se sparge în de ore, provocând o mică plagă supurată, în care guineea vierme vizibilă extremitatea viermelui.

Pentru calmarea senzației de arsură, omul sau animalul infestat este tentat să intre în apă.

Petru Stratulat boliguineeavierme InOrganizatia Mondiala a Sanatatii a declarat oficial ca una dintre cele mai cumplite boli din istoria omenirii, variola, a fost eradicata.

Contactul plăgii cu apa favorizează răspândirea larvelor și infestarea gazdelor intermediare. Femela elimină larve timp de câteva zile, la fiecare contact cu apa.

guineea vierme

Plaga se poate suprainfecta, provocând abcese subcutanate sau infecții articulare. La om, una din complicațiile infecțioase poate fi tetanosul.

guineea vierme hpv treatment duration

În cazul morții parazitului, acesta se calcifică și poate fi evidențiat radiologic.

Informațiiimportante