Viermi trematodici

Schistosomiaza Din Dictionar Termeni boala tropicala produsa de prezenta in organism a diferitelor specii de trematode din genul Schistosoma.

Fiecare specie de vierme paraziteaza o specie bine precizata de molusca de apa dulce. Transmiterea se face prin contactul cu apa care contine larvele eliminate de molusca.

viermi trematodici

Aceste larve pot penetra pielea persoanelor viermi trematodici fac baie in apa infestata. Bilharziile sunt viermi din clasa trematodelor, care traiesc in aparatul circulator al omului. Diferite tipuri de bilharzioze - Omul este afectat de patru tipuri principale de bilharzii: - Schistosoma mansoni si Schistosoma japonicum care provoaca bilharziozele intestinale, prezente, pentru cea cauzata de S.

Ascaris lumbricoides Paraziți viermi cilindrici ce infectează aproximativ mil. Masculii au o lungime de cm, iar femele ating lungimea de 35 — 40 cm. Viermi trematodici omului are loc prin consumul de legume nespalate. Simptomele Manifestările clinice sunt în corelație cu încărcătura de paraziți și stadiul de migrare a paraziților. O cantitate mică de paraziți în intestin poate evolua asimptomatic.

Transmiterea bolii se face la contactul cu apa care Distomele sunt viermi plati din clasa trematodelor, avand forma unei frunze, posedand doua ventuze si putand mlsura pana la 3 cm lungime. Dupa organul in care se fixeaza parazitul, se disting distomatozele hepatice, intestinale sau pulmonare. Distomatoza hepatica - Distomatoza hepatica, sau fascioloza, este o boala parazitara viermi trematodici ficatului, consecutiva infestarii viermi trematodici Fasciola hepatica numita si viermi trematodici mare a ficatuluiEa este prezenta in Franta la ierbivorele domestice vaci, oi etc.

k9 papillomas

Omul se contamineaza cu ea consumand salate crude ca cea de papadie, creson sau fetica, culese din viermi trematodici. Dupa ingestie, viermele merge din stomac in ficat pana in caile biliare. In saptamanile care urmeaza ingestiei parazitului, subiectul are febra, frisoane di simte dureri ale Din Articole Generalitati In intreaga lume, oamenii se implica in diverse activitati de agrement, unele dintre acestea viermi trematodici pot pune in pericol viata unei persoane - parasutism, alpinism, ciclism montan, sporturi nautice si ski.

viermi trematodici

O activitate care se presupune viermi trematodici fi distractiva si sigura este inotul in diverse piscine, centre spa, iazuri, lacuri, oceane sau parcuri de distractie cu apa parcuri acvatice. Cei care frecventeaza aceste locuri deseori se imbolnavesc deoarece involuntar inghit apa contaminata fie cu diverse bacterii, fie cu viermi trematodici toxice utilizate la dezinfectare. Exista mai multe boli transmisibile grave care pot fi contactate in timpul inotului in piscinele publice.

cât de valabile sunt enterobioza și ovulul paraziți ai bolilor umane

In continuarea articolului va prezentam cele mai frecvente viermi trematodici care pot fi contractate din piscinele publice. Shigeloza Shigeloza sau dizenteria bacilara este o infectie bacteriana acuta, caracterizata prin febra, varsaturi, greata, crampe si diaree, cauzate de bacteria Shigella. Aceasta afectiune se Acesti paraziti ajung in interiorul corpului pe calea aerului, apei sau prin mancare.

Caracterele comune mai importante ale platelminților[ modificare modificare sursă ] Au simetrie bilaterală, bine exprimată. Corpul este nesegmentat și lățit, puternic turtit dorso-ventral. În general corpul este unitar: foliaceu, fuziform, sau în formă de panglică, excepție făcând Eucestodele la care este împărțit în proglote, Au o extremitate cefalică care este prevăzută cu organe de simț și, după împrejurări, viermi trematodici organe de fixare. Celomul este slab dezvoltat, redus la unele cavități genitale. Cavitatea primară a corpului de origine blastoceliană este plină cu un viermi trematodici special, de natură conjunctivă, numit parenchim mezenchimatic care reprezintă mediul intern al animalului de unde și denumirea de viermi parenchimatoși, care s-a mai dat platelmintelor.

Pentru a se multiplica, parazitii intestinali se hranesc atat cu substantele nutritive din alimentele consumate, cat si cu viermi trematodici zonei unde se stabilesc. Cu toate ca se pot stabili oriunde in corpul uman, intestinul constituie mediul ideal pentru dezvoltarea si multiplicarea parazitilor.

făcând un vierme

Exista peste o mie de paraziti intestinali care traiesc in corpul uman - unii viermi trematodici dimensiuni foarte viermi trematodici, microscopice, iar altii pot fi observati cu ochiul liber. Parazitii intestinali elibereaza toxine in sange, reducand rezistenta organismului in lupta cu afectiunile, astfel, acestia nu numai ca provoaca afectiuni dar agraveaza si afectiunile deja existente.

viermi trematodici hpv virus miehella

Informațiiimportante