Vierme musca

Mâncarea, după ce s-a așezat o muscă pe ea – Sound of Science

Denumire populara: Musca viermele cireselor si visinelor Denumire stiintifica: Rhagoletis cerasi sin.

păsări de curte antrax acasă

Zonosema cerasi Denumire populara in engleza: European cherry vierme vierme musca fly, cherry fruit fly Este o insecta periculoasa, larvele viermii vierme musca musca ataca fructele ciresului si visinului producand pagube insemnate atat fructelor aflate in pom cat si dupa recoltarea acestora. Perioada de atac: Musca ciresului apare in a doua jumatate a lunii mai.

Musca depune oua sub cuticula coaja fructelor aflate in parga cand culoarea vireaza din verde in galben. Larvele viermii cireselor se hranesc cu pulpa mezofilul fructului cireasa sau visina.

vierme musca

Atacul si semnele atacului: Fructele atacate de musca viermele cireselor si visinelor capata o culoare inchisa si se  inmoaie putrezesc. Prezenta viermilor in fruct afecteaza valoarea comerciala vierme musca acestora. Fructele atacate putrezesc usor atat pe pom cat si dupa recoltare in ladite.

vierme musca ce pastile adulții folosesc pentru viermi

Fructele cu sensibilitate crescuta la atacul viermelui sunt cele ale soiurilor de cires si visin cu coacere semitarzie sau tarzie. Biologie: Musca cireselor si visinelor are 1 generatie pe an siierneaza in stadiu de pupa in sol la o adancime de cm.

formatia vierme energetic

Adultii musteleapar dupa 15 mai, vierme musca pe o perioada de zile. O femela poate vierme musca pana la oua intr-un interval de zile cu ajutorul ovipozitorului.

vierme musca

Ouale sunt depuse sub epiderma coaja fructelor parguite oua in fiecare fruct. Viermii larvele la maturitate parasesc fructul si se impupeaza in sol unde si ierneaza. Combaterea  eficienta a mustelor viermelui cireselor si visinelor: Primele tratamente se vor face vierme musca cand adultii isi incep zborul: dupa 15 mai sau atunci cand am depistat primii adulti cu ajutorul capcanelor.

helminthic infestation infection cancer de colon se poate trata

Tot ca indicator pentru primul tratament este si momentul cand primele fructe vireaza din verde in galben. Urmatoarele tratamente se vor face, la acoperire un interval de zile cu unul din insecticidele  specifice, din clasele: biologice, piretoizi de sinteza,  neonicotinoizi. Clasa piretroizilor de sinteza:.

vierme musca vierme rotunde ouă vierme

Informațiiimportante