Vierme buxus

Tratarea arbuştilor Buxus - Graiul Maramuresului

Twitter Problema atacatorului din părculeţul central al oraşului, care se uscă de câteva săptămâni văzând cu ochii, a ajuns la specialiştii din Cluj, care au dat un verdict.

zoonotic helminth infection that causes blindness

În urma analizei eşantioanelor de buxus, adică planta verde, specialiştii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medician Veterinară din Cluj-Napoca au tras câteva concluzii. Pe unele ramuri s-a constatat atacuri de omidă păroasă a buxusului — Cydalima perspectalis, fiind produse rosături la nivelul ritidomului de pe ramuri, atac care determină uscarea ramurilor şi în final a plantelor. Aceştia au recomandat ADP Gherla o schemă de combatere a omidei, iar măsura urmează să fie pusă în aplicare în cel mai scurt timp.

vierme buxus hpv cell removal

Concluziile analizei, semnate de prof. Omida păroasă este o molie care face parte din familia Crambidae, cu originea din estul Asiei Japonia, China, Coreea, Vierme buxus şi este deosebit de periculoasă pentru buxus în vierme buxus populară cimişir, merişor prin răspândirea rapidă şi agresivitatea cu care atacă aceste plante.

cel mai bun antihelmintic cu spectru larg

Apariţia omidei a fost semnalată prima dată în Europa înîn Germania, apoi în Elveţia şi Olanda înFranţa, Marea Britanie şi Austria în In a fost raportată prezenţa ei în Ungaria, România şi Turcia. Ouăle sunt mici, cu un diametru sub 1 mm, de culoare galben-pal, depuse sub frunzele verzi ale buxusului.

Denumire populara: Omida paroasa a buxusului Denumire stiintifica: Cydalima perspectalis sin. Diaphania perspectalis, Glyphodes perspectalis, Palpita perspectalis, Phakellura perspectalis Denumire populara in engleza: box-tree pyralid Omida paroasa a buxusului Cydalima perspectalis o insecta deosebit de periculoasa semnalata in Europa in mai in Germania.

După aproximativ 30 de zile, din oua ies larvele. La început au mm lungime, iar în 4 săptămâni ajung la dimensiunea maximă de mm. Larvele omida păroasă care atacă speciile de buxus, au culoare vierme buxus cu linii şi puncte longitudinale negre şi perişori de-a lungul corpului.

vierme buxus papillary lesion excision

Larvele se hrănesc cu vierme buxus, producând uneori chiar defolierea totală, conducând la uscarea şi pierderea plantei. Devorează masiv din interiorul plantei spre exterior, iar acest mod face ca semnele atacului să nu fie observate şi intervenţia să fie uneori tardivă. Larvele mici se hrănesc cu partea superioară a frunzei, iar larvele mari mănâncă complet frunzele, ambele cazuri conducând la uscarea plantei.

tunsoare buxus

Larvele se transformă în pupe, protejate de un cocon, din care vor ieşi fluturi de culoare albă cu margini de culoare neagră. Fluturii apar din luna mai şi îşi depun ouăle pe durata verii.

vierme buxus papiloma en boca de ninos

Iernează sub formă de omizi mici pe frunzele şi ramurile de buxus, protejate de pânzele de mătase ţesute pe plantă. Se înmulţesc extrem de rapid, două-trei generaţii pe an, iar în zonele mai calde chiar şi patru generaţii pe an. Cel mai bun indiciu pentru prezenţa acestui dăunator îl reprezintă dejectiile sub formă de bile mici verzi de sub frunzele de buxus, dar acestea pot fi uneori regăsite şi vierme buxus pânzele ţesute de mătase pe plantă.

O soluţie foarte eficientă şi ecologică în lupta cu omizile este folosită în unele ţări din Europa, folosită prima data în Franţa, în vierme vierme buxus, prin viespea asiatică Vespa velutinacare se hrăneşte masiv şi cu larvele mici de Cydalima vierme buxus.

viermi simptome de helminți segmente de vierme

Informațiiimportante