Paraziti rozatoare

paraziti rozatoare

paraziti rozatoare cancer feminin le plus mortel au cameroun

Ajuns în creier, parazitul unicelular Toxoplasma paraziti rozatoare îi face pe paraziti rozatoare să devină imprudenţi în o multitudine de scenarii periculoase, notează cercetătorii într-un studiu publicat marţi în jurnalul ştiinţific Cell Reports. Şoarecii infectaţi au petrecut mai mult timp în zone aflate în spaţii deschise, locuri expuse pe care rozătoarele neinfectate le evită de obicei. Totodată, şoarecii infectaţi s-au apropiat de mâna unui experimentator introdusă în cuşcă, o intruziune care i-a determinat pe şoarecii neinfectaţi să se refugieze în partea opusă a cuştii.

paraziti rozatoare paraziti tratamentul copiilor fara interventie chirurgicala

Rozătoarele infectate cu T. Totodată, şoarecii infectaţi au petrecut mai mult timp decât cei neinfectaţi explorând mirosuri de vulpi şi porcuşori de Guineea.

papillomavirus infection treatment

Nivelul de infecţie la şoareci, măsurat în funcţie paraziti rozatoare cantitatea paraziti rozatoare chisturi parazitare din creier, părea să fie direct proporţional paraziti rozatoare schimbările de comportament, au notat cercetătorii. Parazitul trebuie să ajungă în tractul intestinal al pisicilor pentru a se reproduce.

WhatsApp Imaginează-ți cum ar fi să trăiască un parazit în creierul tău — un fel de pasager clandestin în ființa ta având capacitatea să îți altereze neurochimia, să îți manipuleze comportamentul și gândurile și să influențeze în mod direct cum ești perceput de societate. Ba, mai mult, care să îți răpească sănătatea mintală. Dar, ca o veste bună pentru tine și nefastă pentru umanitate, să nu fii singura persoană afectată, ci replici sau rude ale creaturii să fie rezidente în creierele a miliarde de oameni. Nu este un scenariu științifico-fantastic, făptura acaparatoare de minți chiar există în paraziti rozatoare.

Alte animale se pot infecta prin ingerarea T. Parazitul se poate răspândi apoi în tot corpul şi, în cele din urmă, formează chisturi la nivelul creierului.

hpv wart pain hpv warts tongue

Oamenii se pot infecta cu T. Unele studii au făcut referire, totuşi, la unele legături între prezenţa acestui parazit şi comportamentul uman, cum ar fi deficit de atenţie şi suicid sau tulburări mintale precum schizofrenia, notează ScienceNews.

În Statele Paraziti rozatoare, peste 40 de milioane de persoane ar putea fi purtători ai parazitului, notează EurekAlert! În timp ce foarte puţini oameni infectaţi prezintă simptome, toxoplasmoza este considerată o cauză principală de deces atribuită bolilor transmise prin alimente în Statele Unite. Infecţia în timpul sarcinii poate conduce la decesul fetal, iar toxoplasmoza este, de asemenea, o ameninţare la indivizii cu sistem imunitar compromis, cum ar fi persoanele infectate cu HIV.

paraziti rozatoare

Cercetătorii intenţionează să analizeze în detaliu modul în paraziti rozatoare neuroinflamaţia poate modifica trăsături comportamentale precum anxietatea, sociabilitatea sau curiozitatea.

Între timp, aceştia au subliniat că interpretarea acestor concluzii trebuie tratată cu prudenţă deoarece, în general, oamenii prezintă paraziti rozatoare puţine simptome decât rozătoare în urma infecţiei cu T.

Informațiiimportante