Parazit lambliaza

Giardioza: cauze, simptome si tratament

viermi kaufland citate viermi de noapte

Giardioza, cunoscuta in popor si sub numele de giardia, este afectiunea intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia lamblia, care patrunde in intestinul subtire. Cauze giardioza Parazitul microscopic Giardia se regaseste in intreaga lume, insa in parazit lambliaza in zonele sarace, cu o igiena precara si cu apa contaminata.

parazit lambliaza

Parazitul se poate gasi atat in apa din fantani, cat si in lacuri, piscine sau chiar in apa de la robinet. Inainte ca parazitul sa ajunga in scaunacesta capata o carcasa, capatand aspectul unui chist, parazit lambliaza care ii permite sa supravietuiasca in afara intestinelor si cateva luni.

Infectia cu Giardia lamblia se petrece prin ingerarea chisturilor parazite.

parazit lambliaza human papillomavirus infection women s health

Acest lucru se poate intampla prin consumul de apa contaminata, prin consumul de mancare contaminata sau prin contaminarea in urma contactul direct cu persoana infestata.

Cea mai comuna cale prin care Giardia patrunde in intestinele tale este insa prin ingerarea apei contaminate din lacuri, parazit lambliaza, piscine, rauri sau de la robinet.

Subiecte în Health

O persoana care sufera de diaree poate, spre exemplu, sa contamineze o piscina intreaga. In ceea ce priveste mancarea, aceasta este infestata de regula prin manipularea de catre bucatari care au giardioza si nu se spala pe maini inainte de a gati.

medicamente pentru tratamentul simptomelor viermilor cum să verifici aceste viermi

Totodata, si spalarea alimentelor cu apa contaminata le poate infesta. In ceea ce priveste infestarea cu virusul Parazit lambliaza lamblia in urma unui contact direct cu o persoana care sufera de giardioza, parintii care schimba scutecele copiilor se pot pricopsi cu acest parazit prin contactul cu materiile fecale care contin chisturi parazite.

condimente din paraziti tratament cu viermi chaga

Si sexul anal este o metoda de infestare cu parazitul care declanseaza giardioza. Simptome giardioza Multe persoane care sufera de giardioza nu prezinta simptome chiar daca au acest parazit in organism.

Daca insa pacientul se afla printre cei la care boala se manifesta, acestea sunt simptomele:.

parazit lambliaza

Informațiiimportante