Infecție giardia. Giardioza: cauze, simptome si tratament

Infecţia cu Giardia (giardiaza) - expert-evaluator-de-risc.ro

Cauze Parazitul giardia trăieşte în intestinele oamenilor şi ale animalelor.

infecție giardia

Acesta trece prin scaun şi supravieţuieşte până când găseşte o nouă gazdă. Infecţia se produce dacă paraziţii sunt înghiţiţi.

Aceasta se poate întâmpla prin înghiţirea apei contaminate, prin consumarea de mâncare sau prin contactul dintre persoane.

Înghiţirea apei contaminate: paraziţii giardia sunt prezenţi în lacuri, curţi, râuri, izvoare precum şi în infecție giardia provenită de la municipalitate, fântâni, piscine, parcuri şi spa-uri.

infecție giardia paraziti enterobius vermicularis

Consumarea de mâncare contaminată: mâncarea poate conţine paraziţi giardia dacă cei care o pregătesc suferă de giardiază şi nu s-au spălat pe mâini corect sau dacă materia primă a fost irigată sau spălată cu apă contaminată. Contactul personal: dacă mâinile sunt contaminate cu materie fecală, se poate contracta giardiaza.

hpv impfung buben sinnvoll soigner le papillomavirus chez l homme

O altă cale de răspândire a afecţiunii este sexul anal. Factorii de risc pentru paraziţii giardia sau infecţie sunt: Faptul infecție giardia a fi copil: copiii sunt mai predispuşi la a intra în contact cu fecalele, mai ales când poartă infecție giardia sau petrec timp la grădiniţă.

infecție giardia

Consumarea apei contaminate: locurile cu o igienă precară sau apă contaminată sunt casa perfectă pentru giargiază. Sexul anal: sexul anal neprotejat creşte riscul de infectare cu giardia. Cele mai comune complicaţii ale infecţiei cu giardia sunt: Deshidratarea: deshidratarea poate fi rezultatul diareei severe.

colorectal cancer age statistics innebunit dupa ciuperci 3

Incapacitatea de a prospera: diareea cronică poate conduce la malnutriţie şi la deteriorarea dezvoltării fizice şi mentale a copilului Intoleranţa la lactoză: infecţia cu giardia poate cauza dezvoltarea intoleranţei la lactoză, care poate infecție giardia şi după înlăturarea infecţiei.

Prevenire Următoarele precauţii pot ajuta la prevenirea infecţiei cu giardia: Spălarea mâinilor: aceasta este deosebit de importantă după folosirea toaletei, schimbarea scutecelor sau înainte de masă sau de pregătirea mesei Purificarea apei din afara spaţiului domestic Evitaţi înghiţirea apei de la piscină, lacuri sau râuri Folosiţi apă îmbuteliată, mai ales când călătoriţi în părţi ale lumii unde alimentarea cu apă nu este sigură Practicarea sexului protejat.

infecție giardia

Completați informațiile dvs.

Informațiiimportante