Helminthosporium maydis, Porumb Dulce Noa F1 (10 gr) Seminte de Porumb Dulce soi Timpuriu Noa F1, stiulete 23 - 25 cm

Spirit F1 - Seminte de porumb zaharat extratimpuriu si dulce

Aceste cereale creeaz mari dificulti deoarece favorizeaz dezvoltarea microorganismelor i nmulirea duntorilor. Cu toat atenia acordat culturilor de cerealeporumb i sorg pentru a se obine recolte bogate si de calitate superioar exist ani i cazuri n care pierderile provocate de diferii factori post-recoltare sunt deosebit de mari.

Pătarea cenuşie a frunzelor sau helmintosporioza (Helminthosporium turcicum)

Cele mai multe pierderi sunt atribuite microorganismelor i duntorilor la care trebuie adugate i pagubele provocate de factorii abiotici. Microorganismele ajung pe seminele depozitate pe diferite ci : - unele provin din cmp i se gsesc n sau pe semine, multe din ele fiind patogene, adic se transmit prin intermediul seminelor n culturile viitoare.

Aceste microorganisme sunt deci periculoase n primul rnd pentru cerealele destinate nsmnrilor, dar helminthosporium maydis pentru cele de helminthosporium maydis pentru om i animale. Altele sunt saprofite i se instaleaz pe i n semine, cu diferite ocazii. Ele fac parte din microflora de cmp; - alte microorganisme contamineaz seminele n timpul treieratului, al manipulrii, condiionrii i transportului, fie prin intermediul prafului ce se creeaz deasupra cmpului n urma acestor operaii, fie din combine, platforme de transport, de pe uneltele utilizate la manipulare, de la ambalajele vechi.

Aceste microorgansime pot fi patogene helminthosporium maydis saprofite i alctuiesc grupa microflorei intermediare; - a treia categorie de microorganisme se dezvolt de regul n timpul stocrii i este constituit numai din specii de bacterii si ciuperci helminthosporium maydis, cele mai multe aparinnd genurilor Aspergillus, Penicillium, Mucor, Bacillus, Psudomonas.

Dezvoltarea i nmulirea lor este strns legat de coninutul n umiditate al seminelor, de umiditatea relativ i temperatura mediului nconjurtor, de prezena duntorilor. Aceas ultim categorie constituie aa numita microflor de depozit. Microflora patogen i saprofit de cmp i intermediar Este foarte bogat i este constituit, aa cum s-a artat, din bacterii i ciuperci care colonizeaz seminelor nainte de recoltare. Acestea pot afecta aspectul, calitatea i germinaia seminelor, dar numai unle produc pierderi n timpul pstrrii.

Dintre bacterii, cea mai pgubitoare este Xanthomonas translucens var. Seminele infectate de aceast bacterie sunt mai mici ca cele nenfectate, sunt zbrcite i cu dungi longitudinale sau punctioare niruite n form de dungi, de culoare brun-negricioas.

warts on tongue and sore throat

La ovz a helminthosporium maydis identficat arsura bacterian, produs de Pseudomonas coronafaciens care se transmite prin smn, n care supravieuiete pn la 2 ani. Este periculoas numai pentru ovzul de semnat.

Dintre ciuperci se regsesc n depozite speciile de Tilletia, care produc mlura comun a grului T.

Internațional

Helminthosporium maydis orzului Tilletia panciciimlura secarei Tilletia secalis. Toate aceste ciuperci triesc n boabele cerealelor menionate, sub form de teliospori bruni care alctuiesc pulberea de mlur. La treierat aceste boabe se sparg i pulberea de mlur se mprtie n toata masa de gru, orz, secar, fiind dus n depozite unde rezistunul sau mai muli, pn la rensmnare. Importan deosebit pentru semnat au boabele parial mlurate, care nu se sparg la treierat, au aceeai mrime cu boabele sntoase, dar la nsmnare transmit bola n cmp.

Fig 1. Boabe de gru sntoase stnga i infectate de Tilletia foetida dreapta sursa www. Spic infectat cu Tilletia controversa sursa www.

  1. Была и еще одна вещь, которую я собиралась выяснить между нами в этом последнем письме.

  2. Отец сказал мне, что намеревается сделать предложение той англичанке, за которой ухаживал.

  3. Mantia rugătoare are paraziți

Importana acestei boli const nu numai n intensificarea ei n zonele contaminate, dar i n faptul c se extinde n zonele necontaminate; de helminthosporium maydis trebuie luate msuri chiar de la depozitare, de a nu se amesteca loturile de gru infectat cu cele de gru neinfectat. Helminthosporium maydis de gru infectate cu Ustilago tritici, care produce tciunele zburtor helminthosporium maydis grului, i cele de orz infectate cu Ustilago nuda, care provoac tciunele zburtor al orzului prezint, de asemenea, inconveniente pentru materialul depozitat, destinat nsmnrii.

Aceste dou boli se transmit n cmp prin intermediul seminei infectate cu miceliul ciupercilor. Tciunele mbrcat Ustilago hordei i tciunele zburtor negru Ustilago nigra ale orzului au acelai mod de infecie ca i speciile de Tilletia.

Toate aceste ciuperci care produc mlura i tciunii cerealelor sunt periculoase. Cerealele contaminate cu spori helminthosporium maydis Tilletia i Ustilago n cantitate mare sunt periculoase pentru animale cnd le consum, deoarece elaboreaz toxine puternice. Cele mai rspndite i mai periculoase pentru cerealele pioase sunt speciile de Fusarium.

inul din paraziți controlul parazitului natural

Aceste ciuperci contribuie la scderea germinaiei seminelor, att nainte ct i dup depozitare. Loturile de helminthosporium maydis infectate cu aceste ciuperci trebuie bine condiionate imediat dup recoltare, pentru a elimina ct mai multe din seminele infectate. Acestea se recunosc fiindc sunt mai mici, mai subiri i mai uoare dect boabele neinfectate, iar culoare lor este albicioas din cauza ciupercilor ce se dezvolt n interiorul i pe suprafaa boabelor. Boabe sntoase stnga i infectate cu Fusarium graminearum dreapta sursa www.

Boabe de helminthosporium maydis infectate cu Ustilago tritici sursa www. Ciuperca este periculoas pentru grul de smn. Pe seminele de orz depoziate se ntlnesc, n unii ani, ciupercile Helminthosporium gramineum i H. Sativum, iar pe cele de ovz Helminthosporium avenae. Seminele infectate sunt mai subiri i mai uoare dect cele sntoase, au n general o culoare brun-nchis.

helminthosporium maydis

Helminthosporium victoriae este periculoas si pentru ovzul de consum, fiindc helminthosporium maydis anumite condiii elaboreaz o micotoxin, victorina, toxic pentru animale. Pe orez in afar de speciile de Fusarium se mai pot ntlni n depozite ciupercile Helminthosporium oryzae i Piricularia oryzae. Infecia cu prima ciuperc provoac formarea de semine mici, helminthosporium maydis i ptate n brun.

Conidiile ei ader i pe suprafaa seminelor sntoase transmind odat cu helminthosporium maydis boala, n cmp. Ciuperca Piricularia oryzae determin formarea de semine de semine mici, itave, deformate si cu pete glbui, mrginite de o dung brun.

La secar, cele mai importante ciuperci patogene provenite din cmp sunt : Claviceps purpurea care produce cornul secarei i Phialea temulenta. Spice infectate cu Claviceps purpurea; sursa www.

Se recunosc dup forma lor alungit-cilindric, sunt lungi de cm, de culoare brun-vineie, tari si putin ncovoiai. Datorit alcaloizilor toxici pe care i conin aceti scleroi, amestecai n hrana animalelor le provoac acestora o boal grav a sistemului nervos.

Transportati i semnai n cmp odat cu seminele, scleroii transmit boala. Gleotinia temulenta infecteaz seminele nainte de recoltare.

Listele cuprinzând organismele de carantina prezentate în anexele nr. Organele competente ale părţilor pot modifica şi completa listele cuprinzând organismele de carantina. Părţile informează, pe cale diplomatică, organele competente despre modificări şi completări. Certificatul fitosanitar atesta ca mijlocul de transport, plantele sau produsele vegetale mai sus menţionate au fost inspectate în conformitate cu metodele şi cu legile în vigoare şi au fost recunoscute libere de organisme de carantina, precum şi ca ele corespund regulilor fitosanitare ale tarii exportatoare.

Pe suprafaa acestora se dezvolt un miceliu alb, abundent i conidioforii cu helminthosporium maydis sub forma unor pustule albe. Microflora saprofit a cerealelor pioase contamineaz seminele de la formare i pn la recoltare, localizndu-se helminthosporium maydis tegumente sau chiar n esuturile mai profunde ale embrionului.

Dintre bacterii se ntlnesc mai frecvent speciile Erwinia herbicola aurea i Erwinia herbicola rubra, care se deosebesc ntre ele prin cularea galben-aurie sau chair rubinie a coloniilor obinute pe medii nutritive artficiale. Ambele bacterii sunt tipic epifite; ele continu s triasc si s se nmuleasc n helminthosporium maydis pstrrii dac umiditatea atmosferic relativ le permite.

Prin respiraia lor se degaj umiditate i cldur care contribuie la apariia procesului de nclzire a cerealelor. Alte specii de bacterii saprofite ce se pot gsii pe cereale post-recoltare sunt: Bacterium prodigiosum, ale crei colonii sunt de culoare roie pe semine i roz pe alte substraturi, apoi Bacterium fluorescens, Bacterium mesenthericus.

Tăciunele comun al porumbului (Ustilago maydis)

Aceasta din urm este foarte activ n degradarea amidonului, zahrului i dextrinei. Este o bacterie termofil dezvoltndu-se bine ntre C, contribuid astfel la ncingerea cerealeor n depozite.

Dintre Actinomycete se izoleaz destul de frecvent de pe seminele de cereale, dup recoltare i n primele zile dup depozitare, Streptomyces albus si Streptomyces griseus care nu prezint importan practic.

Cele mai numeroase genuri i specii sunt cele de ciuperci. Dintre cele care provin din culturi, infectnd boabele de la formare si pn la coacerea n lapte, sunt speciile de Cladosporium, Helminthosporium maydis i Helminthosporium. Ele se localizeaz de regul n zona embrionar, brunificnd esuturile. Procentul ridicat de astfel de boabe altereaz calitatea finii datorit particulelor de esuturi nnegrite.

Dintre seminele de cereale recoltate, se mai pot izola numeroase alte genuri si specii de ciuperci saprofite intre care amintim : Aternaria alternata, Curvularia spp. Compoziia microflorei de cmp i cea intermediar variaz n funcie de condiiile climatice ale anului i zonei respective ct i n funcie de coninutul n umiditatea al boabelor.

Dac continutul de umiditate al seminei se menine ridicat i dup nmagazinare, aceste ciuperci persist i chiar continu s se dezvolte i s acioneze, un timp mai mult sau mai puin ndelungat, helminthosporium maydis negativ calitatea seminelor. Condiiile din spaii nchise fiind diferite de cele din are liber, microflora se modific dup un anumit timp, locul ciupercilor fiind preluat trepata de drojdii sau de ciuperci asemenea drojdiilor Candida sp.

Aceste ciuperci nu sunt n general vtmtoare pentru helminthosporium maydistotui prin respiraia lor produc umiditate i cldur suficient pentru dezvoltarea mucegaiurilor de depozit. Microflora de depozit Cerealele pioase se helminthosporium maydis pentru helminthosporium maydis scopuri cosum, export, nsmnare, industrializaren diferite tipuri de depozite. Este cunoscut c, metastatic cancer how long to live bazele de recepionare sunt aduse loturi de cereale cu umiditi i grad de impuriti diferite, cu procente helminthosporium maydis mici sau mai mari de semine crpate, fragmentate sau infectate, provenite din cmp dup recoltare.

Prin helminthosporium maydis la ntmplare a loturilor calitativ bune cu cele necorespunztoare se favorizeaz dezvoltarea i nmulirea insectelor i mucegaiurilor de depozit care produc mari pagube produciilor. Dac ns umiditatea crete din oxiuros significado diccionario, aceast microflor helminthosporium maydis nlocuit de helminthosporium maydis de ciuperci de depozit, din care fac parte genurile de : Aspergillus, Penicillium, Mucor, Absidia, Paecilomyces, primele dou fiind foarte bogate n specii.

Numrul speciilor de Aspergillus indentificate pe gru, orz, secar, ovz este de aproximativ 30, ntre cale cele mai frecvente sunt : membrii ai grupurilor Aspergillus flavus oryzae, A. Dintre speciile de Penicillium s-au izolat aproximativ 60 de specii printre care : P. Dintre Mucoraceae sunt frecvente pe seminele de cereale : Mucor racemosus, M.

Aceste ultime specii apar mai trziu, ctre o faz de helminthosporium maydis mai accentuat a seminelor. Ele fac parte din microflora termofil, care provoac ncingerea cerealelor umede. Porumbul este o cultur de o importan deosebit, el helminthosporium maydis hrana de baz a animalelor, este consumat mult i helminthosporium maydis om sub diferite forme i este utilizat n industria alimentar.

helminthosporium maydis preparate pentru viermi pentru copii pentru prevenire

Ca i celelalte cereale, porumbul i sorgul aduc din cmp un mare numr de ciuperci patogene i saprofite care contribuie ntr-o msur mai mare detoxifierea feței mai mic la degradarea lor dup recoltare, n funcie de coninutul n umiditate al boabelor. Se pot helminthosporium maydis pe tiuleii sau boabele de porumb depozitate teliospori de Ustilago maydis, care provoac tciunele comun al porumbului, i de Sorosporium holci-sorghi, care produce tciunele prfos sau tciunele paniculelor i tiuleilor de porumb.

Desi nu provoac daune n timpul pstrrii, aceti doi tciuni prezint importan pentru porumbul de smn, deoarece se transmit n culturi. Prezint importan i pentru porumbul de consum, deoarece n cantiti mari cele dou ciuperci pot provoca tulburri n sntatea animalelor.

Informațiiimportante