Giardia patogenă

giardia patogenă

Taburi verticale Descriere Giardiaza este o boală diareică majoră, prezentă în întreaga lume.

giardia patogenă definicion de oxiuros biologia

Giardia intestinalis cunoscută anterior sub numele de Giardia lambliaagentul său cauzal, este cel mai frecvent parazit identificat în întreaga lume. Giardia intestinalis poate provoca colonizare asimptomatică sau boală giardia giardia patogenă acută sau cronică. Este o cauză obișnuită a diareei cronice și a întârzierii creșterii la copiii din țările în curs de dezvoltare.

parazitii informatii

Giardiaza reprezintă, de obicei, o zoonoză cu giardia patogenă încrucișată între animale și oameni. Giardia intestinalis a fost izolată în scaunele câinilor, pisicilor și la primate. Speciile Giardia sunt endemice în zonele giardia patogenă lume care au salubritate precară.

În țările în curs de dezvoltare, boala este o cauză importantă de morbiditate.

can hpv cause cancer after hysterectomy

Giardia intestinalis este un agent patogen deosebit de important pentru persoanele cu malnutriție, imunodeficiențe sau fibroză chistică. Grupurile cu risc crescut pentru giardiază includ călătorii în zone endemice, indivizii imunocompromiși și anumiți bărbați homosexuali activi.

Tratamentul standard pentru giardiază constă în terapia cu antibiotice. Metronidazolul este cel mai frecvent antibiotic prescris pentru această afecțiune.

Interpretari Dacă testul este negativ, atunci diareea unei persoane se poate datora unei alte cauze.

giardia patogenă

De asemenea, pot exista prea puțini paraziți pentru a putea fi detectați în eșantionul testat. Medicul giardia patogenă să comande teste suplimentare pentru a căuta cauza simptomelor persistente.

Dacă testul este pozitiv, persoana are infecție parazitară.

trichiocefalosis mărimea ouălor

Informațiiimportante