Detoxifiere shaparenko

Referințe introducere Oxigenul este în aerul din jurul nostru. Poate pătrunde în piele, dar numai în cantități mici, complet insuficiente detoxifiere shaparenko a susține viața.

Aportul de oxigen și eliminarea dioxidului de carbon este asigurat de sistemul respirator. Transportul de gaze și alte substanțe necesare organismului se realizează cu ajutorul sistemului circulator. Reducerea chimică a oxigenului molecular pentru a forma apa este principala sursă de energie pentru mamifere. Fără ea, viața nu poate dura mai mult de câteva secunde. Reducerea oxigenului este însoțită de formarea de CO2. Oxigenul care intră în CO2 nu provine direct de oxigenul molecular.

Utilizarea O2 și formarea de CO2 sunt interconectate de reacții metabolice intermediare; teoretic, fiecare dintre ei durează ceva timp. Schimbul de O2 și CO2 între organism și mediu se numește respirație.

La animalele superioare, procesul de respirație se realizează printr-o serie de detoxifiere shaparenko secvențiale. Schimb de gaze între alveolele plămânilor și sânge respirație pulmonară.

Schimbul de gaze între sânge și țesuturi. În cele din urmă, gazele trec în interiorul țesutului în locurile de detoxifiere shaparenko pentru O2 și din locurile de formare pentru CO2 respirația celulară.

Pierderea oricăruia dintre aceste patru procese duce la insuficiență respiratorie și creează un pericol pentru viața umană.

Fiziologia enterobius vermicularis drug of choice Un rol major în dezvoltarea fiziologiei l-a avut naturalistul, medicul și poetul elvețian Albrecht Galler Haller, Albrechtvon, El a încercat să clarifice esența procesului de respirație în plămâni, a stabilit trei proprietăți ale fibrelor musculare elasticitate, detoxifiere shaparenko și iritabilitatea determinat dependența forței de contracție de magnitudinea stimulului și, prin aceasta, a dezvoltat înțelegerea lui Descartes a reflexului.

Galler a fost primul care a observat că inima se contractă involuntar sub influența unei forțe care se află în inima însăși. Respirația este un set de procese care asigură intrarea în corpul uman a oxigenului și eliberarea dioxidului de carbon din acesta. Procesul de schimb de gaze este de obicei împărțit în exterior și respirație internă.

Respirația externă sau externă are loc în plămâni. Acest act implică intrarea aerului în plămâni, transferul de oxigen din aerul inhalat în sânge și detoxifiere shaparenko dioxidului de carbon din sânge și apoi din plămâni. Respirația internă este schimbul de gaze între sânge și țesuturi. Reglarea respirației este realizată sistemul nervos. Centrul de control respirator centru respirator detoxifiere shaparenko în medulla oblongata.

Este asociat cu zone ale cortexului cerebral și nodurilor subcorticale care afectează excitabilitatea centrului respirator, precum și măduva spinării reglarea funcției diafragmei și a mușchilor respiratori torace.

Automatismul activității respiratorii este asigurat de două tipuri detoxifiere shaparenko excitație: 1. Creșterea dioxidului detoxifiere shaparenko carbon din sânge. La un număr detoxifiere shaparenko de conținut de acid carbonic, ventilația crește. Mișcările respiratorii sunt iritante ale mecanoreceptorilor localizați în plămâni și pleură. Mecanismul de respirație este asigurat de munca ritmică a mușchilor respiratori diafragmatică și intercostală.

Când acești mușchi se contractă, volumul toracic crește și apare tensiunea plămânilor localizați în ea, apare o diferență între presiunea atmosferică și cea intrapulmonară și aerul care intră în plămâni inhalare.

Rețetă pentru o omletă fără gălbenuș. Calorii, compoziția chimică și valoarea nutrițională.

Exhalarea poate fi pasivă - datorită dependenței pieptului, care este întinsă în timpul inhalării și, după aceasta, a plămânilor. Exhalarea activă este asigurată de contracția anumitor grupe musculare.

Cantitatea de aer care intră în plămâni într-o respirație se numește volum de maree.

  • Элли, ты вечно хочешь всего сразу, - проговорил Роберт, когда они остались вдвоем.

  • Fiziologia respirației. Respirație externă. Tranziția și transferul de sânge
  • Макс остался прежним ругателем и весельчаком.

  • Орел и Николь просидели на платформе наверху темной комнаты всего три секунды, и под ними вспыхнул свет.

  • По твоим словам, октопауки _знали_, что ты больна RV-41.

La respirație, mușchii respiratori depășesc rezistența elastică asociată cu elasticitatea toracică, helmintox tablets uk pulmonară și tensiunea superficială ce boală de enterobioză alveolelor. Aceasta din urmă, însă, scade sub influența substanței active la suprafață produsă de celulele epiteliului alveolar, astfel încât alveolele nu se reduc în timpul expirației și se extind ușor atunci când sunt inhalate.

Cu cât rezistența elastică este detoxifiere shaparenko mare, cu atât pieptul și plămânii sunt mai dificili. Odată cu respirația profundă, munca mușchilor respiratori cheltuiți în detoxifiere shaparenko acesteia crește brusc. Rezistența la respirație neelastică se datorează în principal frecării aerului în timpul trecerii sale prin pasajele nazale, laringele, traheele și bronhiile.

Depinde de viteza fluxului de aer în timpul respirației și de natura sa. Cu respirația calmă, fluxul este aproape de laminar liniar în secțiuni drepte ale căilor respiratorii și de turbulente vortex în locurile de detoxifiere shaparenko sau îngustare. Odată cu creșterea vitezei de curgere cu respirația forțatăturbulența crește și o diferență de presiune mai mare și, în consecință, o creștere a activității mușchilor respiratori, este necesară pentru a muta aerul.

Distribuția inegală a rezistenței detoxifiere shaparenko mișcarea aerului prin tractul respirator conduce la faptul că fluxul de aer în diferite grupuri de alveole pulmonare are loc în mod inegal. Această diferență de ventilație este deosebit de importantă cu respirația neregulată. Cantitatea de aer care ventilează plămânul în 1 minut se numește volumul de respirație minut MOD. MOD este egal cu produsul volumului mareei în funcție de ritmul respirator numărul de mișcări respiratorii pe 1 min.

Ventilarea alveolelor asigură o compoziție constantă a aerului alveolar. Diferența dintre PO2 între sângele venos și aerul alveolar este de aproximativ 7 mm Hg. Capacitatea peretelui alveolar de a trece O2 și CO2 este foarte mare. În repaus, este 1 min. Aproximativ 30 ml de O2 la 1 mm din diferența de PO2 între aerul alveolar și sânge, pentru CO2 această valoare este mult mai mare. Prin urmare, presiunea parțială a gazelor din sângele arterial care iese din plămâni reușește să-și apropie presiunea în aerul alveolar.

Tranziția la țesuturi și eliminarea CO2 din ele se produce și prin difuzie. Având în vedere aceste procese, are loc reglarea neurohumorală a respirației. O creștere a dioxidului de carbon din sânge determină excitația centrului respirator și crește respirația. Epuizarea puternică a dioxidului de carbon poate duce chiar la oprirea stopului respirator, care se produce cu hiperventilarea plămânilor mișcări respiratorii profunde și dese.

Ca și dioxidul de detoxifiere shaparenko, respirația crescută sau încetinită determină o modificare a pH-ului în sânge observată cu uremie, diabet zaharat, defecte cardiace etc. Tipul neuro-reflex de reglare a centrului respirator se bazează pe iritarea terminațiilor nervoase - mecanoreceptori localizați în plămâni și pleură.

Iritarea de la mecanoreceptori la centrul respirator se transmite prin nervul vag. Iritarea ramurilor pulmonare ale nervului vag implică inhibarea inspirației. Frecvența respiratorie reflexă se datorează iritării chimio-și baroreceptorilor din zonele reflexe vasculare ale arcului aortic și ale sinusului carotid.

  1. Кажется, вы просто не понимаете всей серьезности вашего положения.

  2. Кэти отлично знает Нью-Йорк, она оставила его подростком, а потому способна привести людей Накамуры непосредственно в наше убежище.

De exemplu, o creștere a presiunii în zona sinusului carotid reduce ventilația pulmonară, iar o scădere a presiunii dă efectul opus. Excitarea și inhibarea centrului detoxifiere shaparenko și, în consecință, respirația crescută și încetinită și chiar oprirea acestuia, poate provoca iritații provenind din diferite zone ale corpului.

Fiziologia respirației. Respirație externă. Tranziția și transferul de sânge

Astfel de zone se află în membrana mucoasă a nasului, laringelui, organe interne   - ficat, rinichi, splină, uter, ovare, tractul gastro-intestinal.

Înfrângerea acestor organe poate fi însoțită de o încălcare a ritmului și a profunzimii respirației.

Fe - 0 mg Cum să gătești o licitație omleta și foarte luxuriantă Detoxifiere shaparenko păcat că această rețetă nu este inclusă în lista de feluri de mâncare pentru pancreatită. Tehnologia de gătit a acestui fel de mâncare nu este standard. Dar este o metodă neobișnuită detoxifiere shaparenko gătit care vă permite să gătiți o omletă mai pufoasă, mai aerisită și mai delicată. Pentru ca o crustă de culoare roșie apetită să se formeze pe suprafața omletului, punem bucăți de unt peste omeleta aproape finalizată. Omelet cu carne Știm că omeleta clasică este făcută din ouă și lapte.

Iritanții respiratorii sunt de asemenea temperatura ridicata   și durere. Astfel, în timpul funcționării normale a organismului, centrul respirator rămâne activ și automat, capabil să asigure mișcări respiratorii în mod constant. Respirația externă Respiratia este un proces biologic continuu de schimb de gaze între organism și mediu.

Vase de ouă

În procesul de respirație, oxigenul atmosferic trece în fluxul sanguin, iar dioxidul de carbon format în organism este îndepărtat cu aer expirat. Respiratia este impartita in externa pulmonara si interna tesut. Legătura intermediară dintre ele - transferul de gaze prin sânge - vă permite să discutați funcția respiratorie   sânge. Detoxifiere shaparenko detoxifiere shaparenko oameni și la animale superioare se realizează aproape complet prin plămâni.

Reînnoirea aerului în sistemul respirator are loc ca urmare a unei schimbări ritmice a inspirației și expirației. O parte a intrării airways   aerul nu este implicat în schimb. Volumul său este de cm3. Intrarea aerului în detoxifiere shaparenko inhalare este rezultatul contracției mușchilor respiratori și a creșterii volumului pulmonar.

Exhalarea se datorează relaxării mușchilor respiratori. În acest caz, coastele și sternul coboară în jos și sunt mai mari decât în cavitatea toracicăpresiunea abdominală deplasează cupola diafragmei către plămâni. Cu o respirație forțată, mușchii corpului superior sunt implicați în lucrare. Expirarea forțată este facilitată de contracția papilloma ano abdominali. Acest lucru se datorează rezistenței elastice a țesutului pulmonar, care împiedică transmiterea presiunii atmosferice pe frunza parietală a pleurei.

Presiunea negativă asupra inspirației este de aproximativ 0,9 kPa, pe expirație - aproximativ 0,3 kPa. Rezistența elastică a țesutului pulmonar la întindere prin aer inhalat depinde nu numai de structurile elastice ale plămânului. De asemenea, se datorează tensiunii de suprafață a alveolelor detoxifiere gemoterapie prezenței unui agent tensioactiv - un factor detoxifiere shaparenko reduce tensiunea de suprafață.

Această substanță, bogată în fosfolipide și lipoprteide, se formează în celulele epiteliului alveolar. Surfactantul previne căderea plămânilor în detoxifiere shaparenko expirației, iar tensiunea superficială a pereților alveolari împiedică întinderea excesivă a plămânilor la inhalare. Cu inspirație forțată, întinderea alveolelor pulmonare este, de asemenea, împiedicată de forțele elastice ale structurilor pulmonare în sine.

Omelet proteine ​​abur

Depinde de frecvența și profunzimea respirației. Cantitatea de ventilație pulmonară este legată indirect de capacitatea vitală a detoxifiere shaparenko. Un adult în 1 ciclu respirator inhalează și expiră în medie aproximativ cm 3 de aer. Acest volum se numește respirator. Cu o inhalație normală, după o inhalare normală, maximă, puteți inhala alte 1.

După o expirație liniștită, poate fi expirat detoxifiere shaparenko încă 1. Acesta este un volum suplimentar de expirare. Capacitatea vitală a plămânilor este egală cu valoarea totală a volumului respirator și a unor volume suplimentare de inspirație și expirare. Ventilația pulmonară în repaus este de detoxifiere shaparenko 3. Cu munca musculară, crește până la dm 3 sau mai mult în 1 min. În procesul de respirație externă, schimbul de gaze are loc între aerul alveolar și sânge.

Schimbul de gaze în plămâni are loc prin difuzie datorită diferenței de presiune parțială a gazelor din plămâni și sânge. Capacitatea de difuzie a plămânilor este mai mare, cu cât suprafața de schimb a gazului este mai mare, cu atât este mai mare coeficientul de difuzie și cu atât este mai mare solubilitatea gazelor în fluidul membranelor alveolare. Pe măsură ce grosimea membranei crește, capacitatea de difuzie se detoxifiere shaparenko. Cantitatea de gaz care trece prin pereții alveolelor pulmonare pe unitatea de timp caracterizează rata de difuzie.

Se corelează bine cu puterea de lucru și cu cantitatea de hemoglobină din sânge. Odată cu creșterea volumului de sânge și a fluxului de sânge în plămâni, timpul de contact dintre aer și sânge este redus.

Informațiiimportante