Cancerul nucului.

EA_Combaterea bolilor si a daunatorilor la nuc

centre detoxifiere romania

Categorie: Pomi fructiferi 30 Mai Nucul este atacat de numeroase boli si daunatori: Bacterioza nucului Xanthomonas pv. JuglandisAntracnoza nucului Gnomonia leptostylaCancerul bacterian Pseudomonas syringaeBoala cernelii Phytopthora cinnamomii si daunatorii Paduchii de frunza Aphis juglandis, Aphis juglandicolaMolia nucului Gracilaria roscipenellaAcarianul frunzelor de nuc Eriophyes tristriatus.

Atacul se produce pe frunza, lastarii anuali, inflorescente si fructe.

Combaterea bolilor. Bacterioza nucului este cea mai periculoasa boala a nucului.

Pe frunze se manifesta sub forma unor puncte cu marginea inconjurata de un halou de culoare galbena care ulterior se necrozeaza. Atacul pe lastarii anuali se manifesta sub forma unor pete care in final duc cancerul nucului necrozarea lor.

Amentii, florile femele si fructele foarte mici, cand sunt atacate se innegresc si cad. Fructele mai mari atacate evolueaza odata cu boala si se extinde si asupra miezului.

cancerul nucului neuroendocrine cancer end of life

Atacul poate cuprinde fructul in intregime. Cand atacul de bacterioze este foarte tardiv, acesta se cancerul nucului numai la nivelul exocarpului coaja verde si partial asupra endocarpului.

Blestemul nucului: Ce se întâmplă dăcă plantezi un nuc. E mai rău decât crezi

Masuri de prevenire si combatere: In vederea evitarii unor pagube economice importante, este nevoie sa cultivam soiuri cu rezistenta cancerul nucului buna la atacul de bacterioza, sa infiintam plantatii in zonele cu umiditate scazuta in timpul infloritului, sa asiguram o aeratie buna intre pomi si o fertilizare echilibrata cu azot. Tratamentele se vor efectua in fazele de maxima sensibilitate a organelor atacate, dupa cum urmeaza: primul tratament se executa la inceputul formarii primelor frunze pana la inflorit; alta faza importanta de cancerul nucului o constituie perioada de crestere a fructelor si a lastarilor aplicandu-se doua tratamente in functie de conditiile climatice; faza de crestere a lastarilor din cursul lunii iulie- august, pentru a evita formarea de leziuni pe lastari.

cancerul nucului

Pe partea cancerul nucului a frunzelor apar pete mici, brune, circulare, care mai tarziu se aseaza intre nervuri, conflueaza si se maresc treptat. Pe partea cancerul nucului in dreptul petelor se observa mici punctisoare negre, cu dispunere concentrica. Ca urmare a atacului foliolele se brunifica, se usuca si cad, iar maturarea fructelor este anormala.

cancerul nucului hirsutoid papillomas

Pe fructele tinere apar pete mici, circulare, brune, adancite si ca urmare a atacului fructele raman mici, se innegresc si cad. Pe ramurile tinere atacate apar pete brune, alungite, care se adancesc in substrat avand aspectul unor cancere deschise.

cancerul nucului

Masuri de prevenire si combatere: strangerea si distrugerea prin ardere a frunzelor cazute sau ingroparea lor prin aratura adanca tratamente chimice odata cu pornirea in vegetatie cu Zeama bordeleza cancerul nucului. Ouale sunt depuse pe fata foliolelor, larvele patrund in parenchimul frunzelor unde formeaza galerii, consumand tesutul palisadic. Atacul este mai frecvent in plantatiile tinere si in pepinierele de nuc.

Blestemul nucului: Ce se întâmplă dăcă plantezi un nuc. Dincolo de ele, frunzele şi fructele nucului au efecte benefice evidente pentru organism. Asculta articol!

Tratamentele se repeta la zile, tinand cont ca daunatorul are cancerul nucului generatii pe an. Acarienii parasesc locurile de iernare in perioada dezmuguririi si la aparitia primelor frunzulite, ei trec pe partea inferioara a acestora si incep sa se hraneasca cu sucul celular.

Pomii reprezintă un simbol al vieții în contiună evoluție, în ascensiune spre cer, dar înrădăcinaţi în pământul de unde-şi extrag seva hrănitoare. Acest tip cancerul nucului vindecare cu ajutorul copacilor se numeşte dendroterapie. Nucul a fost introdus în vestul și nordul Europei din vremea romanilor sau mai devreme, iar în cele două Americi în secolul Mai recent, cultura nucului s-a răspândit cancerul nucului scară largă și în alte regiuni: Noua Zeelandă și sud-estul Australiei. În tradiţia populară, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar care vrea să marcheze un eveniment foarte important din viaţa lui, cum ar fi naşterea cancerul nucului nucului copil, scrie Sanatatea.

Atacul specific asupra frunzelor cancerul nucului intepare produce o hipertrofiere a tesuturilor dintre nervurile secundare ale frunzelor manifestata sub forma unor basicari de culoare rosiatica pe partea superioara iar pe fata inferioara ii corespunde o pasla de peri epidermici de culoare verde-galbui atacul este asemanator cu cel produs la vita de vie de catre Eriophyes vitis. In cazul unor atacuri puternice, frunzele cad prematur.

Recomandam ca tratamentele sa se faca complexat folosind un fungicid pentru combaterea bolilor mentionate plus un insecticid pentru cancerul nucului daunatorilor, iar in cazul atacului de acarieni in solutie se va adauga un acaricid.

Informațiiimportante