Bacterii esbl,

Autentificare

10-Anitbiotic resistance: ESBL

Miercuri, 01 Februarieora Oamenii de stiinta de la Universitatea Uppsala din Suedia au facut o descoperire uimitoare: in apa de mare din Antarctica s-a gasit o bacterie, care este rezistenta la antibiotice, ea fiind un real pericol pentru omenire. Bjorn Olsen de la Universitatea Uppsala din Suedia si colegii sai au luat probe de apa de mare, de la distante cuprinse intre 10 si de metri de statiile de cercetare chiliene din Antarctica, Bernardo O'Higgins, Arturo Prat si Fildes Bay, bacterii esbl New Scientist.

bacterii esbl viermi de noapte imdb

Un sfert din mostrele de bacterii Escherichia coli numita prescurtat E. Bacteria cu aceste gene poate fi mai periculoasa decat cele mai cunoscute bacterii, precum stafilococul auriu.

antihelminticele sunt bune

Aceasta deoarece genele pot fi luate de catre mai multe specii de bacterii, crescand incidenta infectiilor rezistente la medicamente, cum a fost cazul E.

Acest tip de enzima ESBL pe care au gasit-o cercetatorii, numita CTX-M, este comuna in bacteriile din organismele umane, iar studiul celor de la Univeristatea Uppsala a descoperit ca aceste concentratii de bacterii esbl rezistente au fost mai mari, in apropierea bacterii esbl de epurare.

Unele statii din Antarctica au inceput sa transporte bacterii esbl fecale, pentru incinerare, dupa bacterii esbl bacteriile au fost bacterii esbl in apropiere.

bacterii esbl

Cercetarile recente arata ca bacteriile pot supravietui in salbaticie. Descoperirea acestor bacterii, care au o rezistenta masiva la antibiotice, nu va aparea pe prima pagina a presei, dar atunci cand se va intampla in Antarctica sigur va fi de interes. Descoperirea ne arata ca rezistenta acestor bacterii la antibiotice nu mai este bacterii esbl doar o problema medicala, ci si una de mediu.

Si asta va face lupta si mai grea.

ca concluzia wart virus sti

Informațiiimportante